Typ 2 kablar

När du är ute och kör längre sträckor och inte använder superchargers kan det vara nödvändigt att kunna svänga in vid en publik laddstation och ladda din Tesla. De allra flesta laddstolpar stödjer Mode 3 laddning och klarar upp till 22 kW. Det är en säker och snabb form av laddning där effekten bestäms av hur många ampere som kabeln kan använda och hur många faser den har. De allra flesta laddpunkterna i Sverige, ungefär 80 procent, har en typ 2-kontakt. Men ibland finns inte fasta sladdar med rätt kontakt vid stolpen och då kan du behöva ha en egen. 

Vi har en typ 2-kabel som passar alla Teslor som har en typ 2 kontakt. Kabeln är fem meter och har laddningskapacitet på 32 A vilket gör att den stödjer den högsta laddeffekten i publika laddstolpar. Även om din bil hanterar 16 A kan du använda den här kabeln utan risk för att skada din bil.

Det kan verka svårt att hitta rätt bland alla laddsladdare och kablar som finns och många är oroliga för att göra fel. Men lugn, du kan i stort sett inte göra fel! Elbilsladdning har en smart standard som gör att det i princip ska vara omöjligt att koppla fel. Om kabeln passar rent fysiskt så får fordonet rätt ström och det kan inte ske någon överlastning. 

Förresten, du vet väl att Tesla samarbetar med bland annat hotell, restauranger och köpcenter för att göra laddning på vägen enkel? Du hittar platserna på Teslas hemsida och i din bils navigationssystem.

Om du fortfarande känner dig osäker på vilken kabel som är rätt för din bil och dina behov är du varmt välkommen att kontakta oss. Gå in under ”Kontakta oss” och fyll i formuläret så återkopplar vi till dig så fort vi kan. Det ska vara enkelt och roligt att vara Tesla-ägare!